• Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Youtube

Smiths Nibb-it


Dec 1, 2015

Smiths Nibb-it demonstratieOp zaterdag 24 november, vrijdag 7 & zaterdag 8 december heeft VanderKleijn in opdracht van PepsiCo, 58 demonstraties uitgevoerd voor Smiths Nibb-it. Deze demonstraties vonden plaats in vooraf geselecteerde Boni en Jan Linders filialen. Er is in deze filialen gedemonstreerd met de nieuwe variant van nibb-it namelijk: Smiths Nibb-it High 5’s. Dit is een nieuw zoutje dat sinds kort verkrijgbaar is in de supermarkt.

De focus gedurende de instore demonstratie lag op het benaderen van consumenten en hen bekend te maken met de nieuwe smaak van Smiths Nibb-it High 5’s. Zowel de Boni als de Jan Linders hadden de zakken van nibb-it op dat moment in de aanbieding. Bij de Jan Linders was de aanbiedingals volgt, één zak voor € 0,89 en bij de Boni was de aanbieding één zak voor € 0,85.

In totaal hebben 11.400 consumenten Smiths nibb-it geproefd. Er zijn 3.700 zakken verkocht. Ongeveer één op de drie proevers heeft het product dus gekocht nadat er geproefd is. Hieruit kan geconcludeerd worden dat de introductie van Nibb-it zeer goed is verlopen. Tevens is er over het algemeen erg positief gereageerd op de nieuwe zoutjes van Smiths Nibb-it. De meest voorkomende reactie was (met 58,93%): ‘Lekker’. Ook vond 12,50% de aanbieding erg aantrekkelijk. Consumenten die minder positief waren, gaven als reden aan dat ze chips in het algemeen niet lekker vinden.

De smaak van Nibb-it High 5’s is door de consumenten beoordeeld met een 4,2 gemiddeld. 5 was hierbij de hoogst haalbare score. Ook de bezochte filialen waren erg positief over de demonstratie. 91,48% gaf aan, nogmaals de demonstratie in de winkel te willen houden.

Tijdens de demonstratie is het meerdere keren voorgekomen dat de consument na het proeven een High 5 gebaar maakte naar de promotor. Ook had de demonstratie een kindvriendelijke uitstraling met de gebruikte kleuren op het artwork.

Gerelateerd nieuws


Smiths Bugles Instore actie
Lays The Oven demonstratie
Duyvis Heat&Eat