• Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Youtube

Mentos Mini Mints Instore demonstratie


Dec 8, 2015

In week 41 van 2013 heeft Van der Kleijn in opdracht van Perfetti van Melle Benelux B.V.  een leuke demonstraties uitgevoerd voor Mentos, in 34 AH XL & 33 AH winkels. Mentos Mini Mints zijn kleine harde verfrissende mints en suikervrij. “A smooth little mint”. De Mini Mints zijn verpakt in een handig schuifdoosje. Tijdens de demonstratie was er tevens sprake van een landelijke bonusaanbieding. Alle de Mini Mints (2-packs) waren in week 41 in de aanbieding van € 2,89 voor € 1,99.

Het primaire doel voor deze instore demonstratie was, het stimuleren van trial middels het stimuleren van de verkoop van Mentos Mini Mints. Het secundaire doel was het genereren van productbekendheid voor Mentos Mini Mints. Dit is gedaan door consumenten Mentos Mini Mints, varianten Euca en Orange, te laten proeven. De vooraf gestelde targets waren 500 proevers en 70 verkopen (2-packs) per dag. De proeftarget is nagenoeg gehaald, alleen de verkoopresultaten liggen helaas onder de gestelde verkooptarget. Vooral de Euca variant werd erg goed beoordeeld door de consumenten. Bij deze variant is dan ook bijna 19% van de proevers overgegaan tot aankoop van een 2-pack. De smaak van de Orange variant werd niet door iedereen gewaardeerd. In tegenstelling tot de Euca variant, lag de conversie hierbij op 4,2%. Het verschil in deze resultaten verklaart waarschijnlijk ook de lagere verkoopresultaten. Dit omdat de focus met het proeven vooral lag op de variant Orange en niet op de variant Euca.

De reacties van de consumenten waren over het algemeen positief. De Mentos Mini Mints instore demonstratie is goed zichbaar geweest in diverse steden door heel Nederland. De campagne is geslaagd, mede door de inzet van opvallende promotiematerialen (zoals een display, klaphekbordje, buikdrager en gebrande bouse) en enthousiaste brandpromoters. Helaas hebben 3 supermarktmanagers ervoor gekozen om de display niet in de winkel te plaatsen, waardoor de zichtbaarheid tijdens de demonstratie kleiner was. In totaal hebben er 138 Mentos Mini Mints instore demonstraties plaatsgevonden.

Gerelateerd nieuws


Marlene Appels Productdemonstratie
Lays The Oven demonstratie
Smaakproeverij Bio+