• Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Youtube

Smashing tips voor een instore-kerstsucces


Nov 25, 2013

Shopper Marketing Update vroeg VanderKleijn tips voor smashing instore-succes want als Sinterklaas eenmaal vaste voet op Nederlandse bodem heeft gezet, dan is Kerstmis nooit ver weg. Voor je het weet staat de kerstboom weer in huis. Dat betekent gezelligheid, lekker eten, maar ook winkelstress. Net zoals vorig jaar ook ditmaal de vraag: wat is het recept voor een instore kerstsucces? Rob van der Kleijn, directeur promotiebureau Van der Kleijn geeft 5 ijzersterke tips:

“Supermarkten zijn in de kerstperiode druk met verkoop van een gevarieerd assortiment, gericht op eten & drinken van hoge kwaliteit. Hieronder enige tips voor succesvolle kerstverkopen:

1. Breng ook sfeer, service en advies op hoog level!
Shoppers zijn meer gestrest dan anders, voorbereidingen van de feestdagen, druk, druk, druk… Kerst is vooral traditie, nostalgie, saamhorigheid…

2. Probeer de shopper instore te ontstressen!
Door gemotiveerd, enthousiast personeel. Kerstgevoel moet beginnen bij betreden winkel. Kerstbeleving via positieve energie van het personeel werkt aanstekelijk! Schakel een tandje bij op het niveau van klantvriendelijkheid en service, zoals: personeel en winkel in kerststijl, boodschappen inpakken, vriendelijke lach, 100% behulpzaamheid aan de shopper. Deze moet zich thuis voelen.

3. Geur:
Verspreiden van dennengeur, of aangename zoete geur. Gevolg: mensen voelen zich prettiger, verblijven langer, kopen meer.. Demonstreer nieuwe (kerst)geursnufjes voor thuis, bijvoorbeeld scentchips. Niet alleen een lekkere geur, maar ook goed voor hoog bereik, hoge marge.

4. Wijnadvies:
Schakel een wijnkenner of liefhebber van wijn in. Leuk en opvallend bij wijnschap. Laat deze vrijblijvend adviseren, gegarandeerd succes.
Of: Wijnproeven instore (dan is er wel een vergunning vereist). Shopper ontspant, verblijfduur in winkel neemt toe, meerverkopen in alle categorieën. Of: gratis Glühwein voordat men de winkel ingaat, succes verzekerd!

5. Kerstman:
Die bovendien kleine presentjes uitdeelt aan kinderen. En met de Kerstman op de foto doet het altijd goed!

Gerelateerd nieuws


Geslaagde winkelvloeracties
Mentos Nowmints instore
Klene Suikervrije Drop