• Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Youtube

ScentChips Intratuin


VanderKleijn voerde eind 2013 een prachtige demonstratie pilot uit bij Intratuin voor SCENTCHIPS.

SCENTCHIPS is een bedrijf gespecialiseerd in geurconcepten voor de consumentenmarkt. Door het verwarmen van de SCENTCHIPS komt een zeer aangename geur vrij. Bovendien zijn de SCENTCHIPS in verschillende geur varianten verkrijgbaar. Typisch een nieuw “non food” concept wat uitleg nodig heeft en dus uitstekend gedemonstreerd kan worden.

Doelstelling van de pilot: Vaststellen in welke mate productdemonstraties bijdragen om SCENTCHIPS bij meer consumenten onder de aandacht te brengen. Het uiteindelijk gewenste resultaat is om op deze wijze direct meetbaar de rotatie te verhogen.

Het effect was groot! De toelichting bij point of purchase zorgde voor een sales uplift bij zowel nieuwe gebruikers als bestaande. De rotatie nam aanzienlijk toe. Aan de hand van de resultaten werd samen met leverancier en Intratuin besloten de actie door te zetten naar een landelijke Intratuin campagne. Inmiddels hebben we SCENTCHIPS in een groot aantal Intratuin vestigingen gedemonstreerd.

De verwachting is dat belangstelling van o.a. diverse belangrijke Food retailers voor deze demonstratie locatie in 2014 niet uit zal blijven.

Gerelateerd nieuws


Klene Suikervrije Drop
Marlene Appels Productdemonstratie
Near store actievaties