• Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Youtube

Consument gevoelig voor verleidingtrucs


Mei 9, 2013

In de Telegraaf stond een leuk artikel over de zes principes van Robert Cialdini. Deze waren bij ons natuurlijk bekend maar toen we ze in dit artikel lazen, beseften we ons ineens weer dat er heel veel raakvlakken zijn met de werkwijze van VanderKleijn!

Elke consument is gevoelig voor de 6 principes van Robert Cialdini volgens consumentenpsycholoog Carien Karsten. De Amerikaanse hoogleraar in de psychologie en marketing onderscheidt zes verschillende overtuigingsstrategieën.

Zo is er wederkerigheid, dat ervan uitgaat dat mensen sneller geneigd zijn iets te kopen als ze een gratis weggevertje ontvangen. Daarbij zijn consumenten eerder geneigd iets te kopen dat wordt aangeprezen door een kenner of expert. De brandpromotors van VanderKleijn zijn de experts en proeven/samplen ligt vrijwel aan de basis van elk contact!

Het ander principe is schaarste, de meest gebruikte trigger. “Mensen vinden een product interessanter als er staat ‘op is op’. Of ‘Koop nu: laatste kans'”, stelt Karsten. Daarbij maakt een afprijzing van tachtig naar veertig euro een geluksstofje aan, zegt vakgenote Maud Ebbekink. Dan denken consumenten minder aan de kleding die goed moet zitten, of de veertig euro die toch is uitgegeven. Een price-off is een reden om NU te kopen.

Het vierde principe beweert dat mensen sneller iets bestellen als ze weten dat tachtig procent van de leeftijdsgenoten het product ook hebben. Verder verkopen ook verkopers of bedrijven die als sympathiek worden gezien meer. Tot slot zijn mensen vaak consequent: als iemand eerder ‘ja’ heeft gezegd tegen bijvoorbeeld een abonnement of donatie, dan neigt hij of zij dat vaker te doen.

Wilt u ook inspelen op deze behoeftes van de consument? Neem dan contact met ons op want wij weten de zes principes van Robert Cialdini perfect toe te passen!

Bron : De Telegraaf

Gerelateerd nieuws


Lays Maak de Smaak The Battle
Mentos Mini Mints Instore demonstratie
Lays The Oven demonstratie